part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

KONFERENCA V E SHOQATËS "ATDHETARE-DUKAGJINI"

Me datën 28 shtator 2013, në mjediset e bibliotekës së Universitetit “Luigj Gurakuqi” , u zhvillua Konferenca e V e Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”. Në ketë mjedis të kulturuar, u shfaq dhe njëherë serioziteti i pjesëmarrësve:  Vlerësimi për punën e Shoqatës dhe vendosmëria për të vijuar punën më tej. Konferenca miratoi propozimet e kryesisë, për disa ndryshime në statut:

1-Në vendimmarrje të shtohet  struktura  “Këshilli i Shoqatës”. Ai, të përbëhet me 31 anëtar.  Këshilli i Shoqatës zgjedh N/kryetarin dhe Sekretarin e  Shoqatës, si dhe anëtarët e kryesisë ekzekutive.

2-Zgjedhjet në Shoqate të bëhen në çdo pese vjet. Konferenca zgjedh Kryetarin e Shoqatës dhe anëtarët e Këshillit
3-Shoqata të shtroje funksionin e saj pa afat.
Konferenca miratoi:
1-Planin e Veprimtarive dhe Projekt-buxhetin orientuese të shoqatës për periudhën 2013-2017.
2-Të ndryshohet në forme karta e anëtarësisë dhe brenda muajit dhjetor 2013, anëtarët e shoqatës të pajisen me karte të re.
Konferenca zgjodhi  Këshillin e Shoqatës dhe rizgjodhi Ndue Sanaj, kryetarin e Shoqatës, me konsensus të plote.
Anëtarët e Këshillit të Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, jane:

1-Lazer Kodra                        
2-Prele Milani                         
3-Ndue Mici                                                      
5-Anton Kosteri                                               
6-Mri Kroj                                                           
7-Ndue Marashi                                                              
8-Aleks Dushi                                                    
9-Silvana Arrinaj                                                                              
10- Altin Nika                    
11-Luigj Shyti                                                                    
12-Kole Çardaku                              
13-Prele Shytani                                              
14-Roza Pjetri                                   
15-Dukate Bregu                             
16-Agron Hasanaj                           
17-Dede Vuksani                             
18-Ndoj Mhilli                                   
19-Gjergj Leqejza                           
20-Angjelina Shllaku                      
21-Agustin Pellumbaj                    
22-Tomi Delija                                  
23-Edita Ferlushkaj                                         
24-Tringa Rapi                                                   
25-Zef Gjeta

Kryetari i Shoqatës, Ndue Sanaj dhe kryetaret e degëve. Ndue Vata, Zef Bari, Syka Çarku, Fran Molla dhe Mirash Ftoni, janë drejtpërsëdrejti anëtar të Këshillit të Shoqatës.

    gjatë vitit 2009
box  
box2  
box3  
box4  
box5  
box6  
box7  
vep8  
vep11  
vep9   Të gëzojmë së bashku
     
    gjatë vitit 2010
vep11   Paraqitja e librit "Pengu i Diellit", me autor F.Kraja
vep11   Kur moshës i bëhet sfidë - &5-vjetori i Vasfi Dukës
vep11   Pjetër Gjoka - Qytetar Nderi i Shkodrës
vep11   Manifestimi "Zëri i vëllezërimit - 2010" - Kosovë
vep11   Paraqitja e librit "Vikamat e heshtjes"
vep11   Nga vizita në Rumani
vep11   Ceremoni përkujtimorepër piktorin Lin delia
vep11   Njoftim
vep11   Kronikë nga vizita e Presidentit Topi në Theth
vep11  

Konferencë shkencore: Martin Camaj

vep11   Pejë: Të ndarë e të pambrojtur
vep11   Camaj, në fokusin e konferencës, Tiranë
vep11   Martin Camaj, nderi i kombit
vep11   Gjakmarrja, realitet apo retorikë
     
    gjatë vitit 2011
vep11   Respekt për Gjovalin Likën, deputetin e zonës së Dukagjinit
vep11   Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj
vep11   Shoqata "Dukagjini" pjesëmarrëse në "Zëri i vllazërimit" - 2011
vep11   Aty ku kujtesa takohej me dhimbjen
vep11   Shoqata "Dukagjini", domosdoshmëni për komunitetin dukagjinas
     
    gjatë vitit 2012
vep11   Festa e numrit 100 të gazetës "Dukagjini"
vep11   Manifestimi "Zëri i vllazërimit - 2012"
vep11   Ekskursion nëthellësitë e shpellës së Çokut
vep11   Gjakmarrja - plagë ende e pambyllur
vep11   Monografia "Shoshi"
vep11   "Shtatë shalianët"
vep11   Dukagjini në 100-vjetorin e Pavarësisë
vep11   100 vjet Pavarësi, 100 vite drejt së ardhmes
     
    gjatë vitit 2013
vep11   Prezantimi i librit "Atentati që tronditi dy shtete"
vep11   Bashkë mund të bëjmë më shumë
vep11   Biznesmeni shqiptari-amerikan Ndue Ftoni, "Nderi i Shqoqatës Atfhetare Dukagjini"
vep11   Dodë Tahiri, kreshniku i portës shqiptare
vep11   Prezantimi i librit "Mjegull" i poetit Lazër Kodra
vep11   Shoqata Atdhetare Dukagjini në 10-vjetorin e saj
vep11   Konferenca V e shoqatës
vep11   10-vjetori i lumnimit të Nënë Terezës
vep11   Veprimtari për Martin Camën
vep11   "Mirënjohje" për Luigj Shalën dhe Ismail Bekën
     
    gjatë vitit 2014
vep11   Ekspozita "Shan Pici - 1938"
vep11   Manifestimi tradicional "Zeri i Vëllazërisë - 2014"
vep11   Një muze etnografik në Tuz - i veçantë në të gjitha hapësirat shqiptare
vep11   Misteret e një Kreshte
     
    gjatë vitit 2015
vep11   Dukagjini - rrugëtim në gjenezë
vep11   I paharrueshëm gjaku i të rënëve në luftën për liri
vep11   Paraqitja e romanit "Guxo...", të autorit Fadik Kraja
vep11   Në 15-vjetorin e themelimit të Shoq. "M.Dreshaj"
vep11   90-vjetori i Martin Camajt
vep11   Mehmet Shpendi në piedestalin historik
vep11   Në Kosovë...
     
    gjatë vitit 2016
vep11   Një traditë kulturore
vep11   Paraqitja e librit "Gjurajt"
vep11   Ndrekë Luca në pendën e dr. Luigj Martinit
vep11   Dy takime dhe shumë kujtime
 

nekrye

part03