part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

Bashkë mund të bëjmë më shumë

Me datën 19-20 prill 2013, një përfaqësi e Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini” e përbëre nga kryetari i Shoqatës, Ndue Sanaj; sekretari i shoqatës Luigj Shyti, kryeredaktori i gazetës “Dukagjini”, Lazer Kodra; kryetari i seksionit të veprimtarive të shoqatës, Prele Milani,  kryetarja e seksionit të kulturës, Roza Pjetri, anëtaret e kryesisë: Aleks Dushi dhe Anton Kosteri; anëtare të shoqatës: Silvana Arrinaj  e Diana Bungu; aktiviste të shoqatës Lulash Brigja, Tomi Delija, Xhozefa Bungu dhe Damjana Arrinaj dhe i mirënjohuri koreografi Aldo Nika me grupin e valleve prej 7 çiftesh, ishte në Kosove dhe mori pjese në Manifestimin “Zëri Vëllazërimit-2013”, të organizuar nga Shoqata e Vëllazërisë Kosove-Malësi e Madhe “Martin Dreshaj”, me qendër në Peje.
Manifestimi u realizua me sloganin “Bashkë mund të bëjmë më shume!”.
Në ketë Manifestim morën pjese:

* Shoqata e  Vëllazërisë Kosovë-Malësi e Madhe  “Martin  Dreshaj”, në Peje,
* Shoqata “Atdhetare-Dukagjini”- Shkodër,
* Ansambli  “Majat  e  Karafilave” – Plavë e Guci,
* Ansambli “Shpëtimi” në Medvegje,
* Këngëtarë, valltarë, shkrimtarë e veprimtarë nga Hoti, Gruda, Koja e Trieshi-  Malësi  e Madhe,
* Ansambli  Selman  Sadria”, Istog
* Shkrimtarë, artistë  e veprimtarë nga Shqipëria, qytetet e Kosovës dhe nga zonat e tjera shqiptare,
* Ansamble  e këngëtarë  nga Peja, Istogu, Klina, Deçani  e qytete të tjera.

Manifestimi filloi në Peje, me Tryezën Tematike, me teme: “Bashkë mund të bëjmë më shume”, në të cilën ligjëruan: Sekretari i Shoqatës “Martin Dreshaj”, Frasher  Raca, veprimtaret Neim Prelvukaj e Anton Lulgjuraj; ndërsa nga ne ligjëruan: Lazer Kodra, me teme: “Mundësitë që bashkërisht të bashkëpunojmë në letërsi e art” dhe Luigj Shyti, me teme: “Bashkë mund të bëjmë më shume”.
Pas një shëtitje neper qytet te Komunës se Istogut nen muzikën e valleve tradicionale, në veçanti nga grupi i valleve “Majat e Karafilave” të Plavës-Guci dhe grupi i valleve të koreografit Aldo Nika, u ndaluam para pallatit të kulturës së kësaj komune. Në oborrin e këtij pallati para qindra e qindra qytetareve të komunës së Istogut u dha një koncert me kënge e valle nga përfaqësuesit e trojeve të Shqipërisë së Vjetër, në veçanti me këngëtarin e mirënjohur Ismet Demaj, grupi valleve “Majat e Karafilave”, grupi valleve të Aldo Nikes. Gupi i jone u paraqite me vallen e T’Lekve dhe me vallen sipas motiveve Tiranes, të cilat u mire dhe u duartrokiten nga pjesëmarrësit.
Pas një darke të shtruar nga kryetari i kësaj komune Haki Rugova, u mbyll dita e pare e manifestimit.      
Në ditën e dyte ishim në komunën e Klinës. Pas vendosjes së luleve të freskëta në monumentet e dëshmoreve të Luftës për Çlirimin e Kosovës dhe në monumentin e Nenës Terezë, u bë lëvizja neper rrugët kryesore të qytetit me valle tradicionale dhe nen muzikën e tyre.
Në orën 11. 00 filloi veprimtaria “Fjala poetike”, apo ora e poeteve. Për ketë, anëtari i kryesisë Aleks Dushi, me interpretuesit anëtaren e shoqatës, Djana Bungu, aktorin Tomi Delija, nxënëset Xhozefe Bungu dhe Damjana Arrinaj, solli para pjesëmarrësve poetet e mëdhenj Martin Camaj, Ali Pordrima, Azem Shkreli e At’ Viçenc Malaj, të përgatitur me mjaft përkushtim dhe të paraqitur nëpërmjet monitorit dhe recituesve apo interpretuesve Tomi, Djana, Xhozefja e Damjana.
Me vone ishim në Gllogjan, pranë varreve të dëshmoreve, na priti Baca Ilmi, babai i heronjve të Luftës në Kosove, babai i Ramush Haradinaj. Ai, pas vizitës që bëmë në varrezat e dëshmoreve, na prit në shtëpinë e tij me kafe dhe raki. Aty, në emër të kryesisë së Shoqatës, Bacës Ilmi, ju dorëzua Medaljoni i Shoqatës sonë për  djalin e Tij, Ramush Haradinaj, me motivacion: Për kontributin e jashtëzakonshëm të dhënë në Luftën pa kompromise për Çlirimin e Kosovës. Një personalitet i veçante i vlerave njerëzore e nacionale. Heroi i Pathyeshëm në shërbim të nacionalitet shqiptar; Lider në luftën për emancipimin e shoqërisë kosovare drejt standarteteve euroatlantike.
Duke marre me vete mbresat e jashtëzakonshme të këtij Bace që Luftës në Kosove i kishte dhëne tre djem, tre dëshmore, tre heroi, u nisem për në Deçan, në qendrën e Rrafshit të Dukagjinit. Aty na priti kryetari i organizatës së veteraneve të Luftës së Kosovës, kolonel Mushkolaj.

Në ketë pjesëmarrje, në kuadrin e 10 vjetorit të krijimit të Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini” dhe 5 vjetorit të bashkëpunimit tone me Shoqatën e Vëllazërisë Kosove-Malësi e Madhe “Martin Dreshaj”, me vendim të kryesisë nr. 998, date 15 prill 2013, ju dorëzuam titullin “Mirënjohja”: poetit Azem Shkreli e Ali Podrima; veprimtareve: Frashër Raca e Ismet Demaj,  Drejtorisë së kulturës në Kline, intelektuales Drita Krasniqi, këngëtarit e rapsodit Dervish Shaqe (pas vdekjes), ansamblit “Selman Sadria” në Istog, ansamblit “Majat e Karafilave” në Plavë e Guci, ansamblit “Shpëtimi” në Medvegje; ju dorëzuam titullin “Anëtar Nderi” të Shoqatës veprimtareve: Anton Lulgjuraj, Neim Prelvukaj, poetit Prend Buzhala, studentes Qëndresa Jashari dhe kolonel Avdyl Mushkolaj.
Kryesia e Shoqatës “Martin Dreshaj”, nderoj me titullin “Anëtar Nderi” të kësaj shoqate, Ndue Sanaj, Roza Pjetri dhe Aleks Dushi.
Pjesëmarrja në manifestimin “Zëri vëllazërimit-2013”, nuk mund të realizohej pa ndihmësen financiare të komunës Pult, me kryetar Sokol Cubin; e konsullit të Nderit të republikës së Austrisë në Shkodër dhe N/kryetar të Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Gjergj Leqejza; të anëtarit të këshillit të  bashkise së qytetit  Shkodër, anëtarit të kryesisë së Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini” dhe biznesmenit Mhill Prroni; si dhe të anëtarit të Shoqatës sonë, Zef Gjergj Nika. Prandaj i urojme me urimin popullor: “Zoti i’ua shtoftë! Paçin e dhënçin!

Me ketë rast ju bëjmë thirrje biznesmenëve dhe tregtareve dukagjinas dhe më gjere, bëni përpjekje që nga të ardhurat tuaja financiare të na ndihmoni që të vijojme të realizojmë më mire misionin e shoqatës se, pranë nesh do të gjeni në çdo kohe vetveten. Duhet të dini se, punohet në mënyre vullnetare! Kjo është e rëndësishme dhe një element më shume që tu nxit për më shume në kontributin tuaj.

 

 

    gjatë vitit 2009
box  
box2  
box3  
box4  
box5  
box6  
box7  
vep8  
vep11  
vep9   Të gëzojmë së bashku
     
    gjatë vitit 2010
vep11   Paraqitja e librit "Pengu i Diellit", me autor F.Kraja
vep11   Kur moshës i bëhet sfidë - &5-vjetori i Vasfi Dukës
vep11   Pjetër Gjoka - Qytetar Nderi i Shkodrës
vep11   Manifestimi "Zëri i vëllezërimit - 2010" - Kosovë
vep11   Paraqitja e librit "Vikamat e heshtjes"
vep11   Nga vizita në Rumani
vep11   Ceremoni përkujtimorepër piktorin Lin delia
vep11   Njoftim
vep11   Kronikë nga vizita e Presidentit Topi në Theth
vep11  

Konferencë shkencore: Martin Camaj

vep11   Pejë: Të ndarë e të pambrojtur
vep11   Camaj, në fokusin e konferencës, Tiranë
vep11   Martin Camaj, nderi i kombit
vep11   Gjakmarrja, realitet apo retorikë
     
    gjatë vitit 2011
vep11   Respekt për Gjovalin Likën, deputetin e zonës së Dukagjinit
vep11   Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj
vep11   Shoqata "Dukagjini" pjesëmarrëse në "Zëri i vllazërimit" - 2011
vep11   Aty ku kujtesa takohej me dhimbjen
vep11   Shoqata "Dukagjini", domosdoshmëni për komunitetin dukagjinas
     
    gjatë vitit 2012
vep11   Festa e numrit 100 të gazetës "Dukagjini"
vep11   Manifestimi "Zëri i vllazërimit - 2012"
vep11   Ekskursion nëthellësitë e shpellës së Çokut
vep11   Gjakmarrja - plagë ende e pambyllur
vep11   Monografia "Shoshi"
vep11   "Shtatë shalianët"
vep11   Dukagjini në 100-vjetorin e Pavarësisë
vep11   100 vjet Pavarësi, 100 vite drejt së ardhmes
     
    gjatë vitit 2013
vep11   Prezantimi i librit "Atentati që tronditi dy shtete"
vep11   Bashkë mund të bëjmë më shumë
vep11   Biznesmeni shqiptari-amerikan Ndue Ftoni, "Nderi i Shqoqatës Atfhetare Dukagjini"
vep11   Dodë Tahiri, kreshniku i portës shqiptare
vep11   Prezantimi i librit "Mjegull" i poetit Lazër Kodra
vep11   Shoqata Atdhetare Dukagjini në 10-vjetorin e saj
vep11   Konferenca V e shoqatës
vep11   10-vjetori i lumnimit të Nënë Terezës
vep11   Veprimtari për Martin Camën
vep11   "Mirënjohje" për Luigj Shalën dhe Ismail Bekën
     
    gjatë vitit 2014
vep11   Ekspozita "Shan Pici - 1938"
vep11   Manifestimi tradicional "Zeri i Vëllazërisë - 2014"
vep11   Një muze etnografik në Tuz - i veçantë në të gjitha hapësirat shqiptare
vep11   Misteret e një Kreshte
     
    gjatë vitit 2015
vep11   Dukagjini - rrugëtim në gjenezë
vep11   I paharrueshëm gjaku i të rënëve në luftën për liri
vep11   Paraqitja e romanit "Guxo...", të autorit Fadik Kraja
vep11   Në 15-vjetorin e themelimit të Shoq. "M.Dreshaj"
vep11   90-vjetori i Martin Camajt
vep11   Mehmet Shpendi në piedestalin historik
vep11   Në Kosovë...
     
    gjatë vitit 2016
vep11   Një traditë kulturore
vep11   Paraqitja e librit "Gjurajt"
vep11   Ndrekë Luca në pendën e dr. Luigj Martinit
vep11   Dy takime dhe shumë kujtime
 

nekrye

part03