part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

Prezantimi i librit “Atentati qe tronditi dy shtete”, me autor studiuesin, poetin dhe publicistin Prele Milanin

Libri “Atentati që tronditi dy shtete” i studiuesit, poetit dhe publicistit  Prelë Milani  u prezantua, më datën 6 prill 2013 në auditorin e gjimnazit Dom Bosko, në Shkodër. Merrnin pjesë përfaqësues të pushtetit vendor, intelektualë, shkrimtare, gazetar të shtypit të shkruar e mendjeve vizive, studentë dhe banorë nga zona e Dukagjinit. Veprimtaria, filloi me një  dokumentar të shkurtër historik me titull “Shala e Fatosave të shqiptarizmit”. Veprimtarinë e drejtoi aktorja e Teatrit “Migjeni”, Rajmonda Marku, “Mirënjohja” e qytetit Shkodër. Në ketë veprimtari dhanë opinione të tyre: Sekretari i Shoqatës, Luigj Shyti; Dramaturgu, shkrimtari, publicisti, Mjeshtri i Madh, Fadil Kraja; publicisti Prele Shytani; profesor Gjergj Perluca, kryetari i shoqatës, Ndue Sanaj; studiuesi Kole Çardaku; kritiku Kadri Ujika dhe poeti e publicisti Lazer Kodra.

Kryetari  i Këshillit  të Komunës Shalë, Ndue Ndrezaj, me rastin e prezantimit të këtij libri, në emër të Këshillit të Komunës Shalë, prezantoi vendimin e këshillit të kësaj komune, për ti dhenë titullin kolonel Ndoke Gjeloshi “Qytetar Nderi” i komunës, pas vdekjes. Ketë titull, në emër të afërmeve të tij, ju dorëzua Kole Nikes, i cili në fjalën e tij, tha: Falënderoj nismëtarët, këshillin e komunës, shoqatën “Atdhetare-Dukagjini” dhe Prele Milanin  për punën e madhe që ka bere në ngritjen e jetës e veprës së kolonel Ndoke Gjeloshit në një libër. Respekt, Prele Milani!
Kjo veprimtari u mundësua financiarisht nga Kole Çardaku, të cilin e falënderojmë, me urimin popullor: “Kole, Zoti  jua shtoftë, paçi e dhënçi!”

 

 

    gjatë vitit 2009
box  
box2  
box3  
box4  
box5  
box6  
box7  
vep8  
vep11  
vep9   Të gëzojmë së bashku
     
    gjatë vitit 2010
vep11   Paraqitja e librit "Pengu i Diellit", me autor F.Kraja
vep11   Kur moshës i bëhet sfidë - &5-vjetori i Vasfi Dukës
vep11   Pjetër Gjoka - Qytetar Nderi i Shkodrës
vep11   Manifestimi "Zëri i vëllezërimit - 2010" - Kosovë
vep11   Paraqitja e librit "Vikamat e heshtjes"
vep11   Nga vizita në Rumani
vep11   Ceremoni përkujtimorepër piktorin Lin delia
vep11   Njoftim
vep11   Kronikë nga vizita e Presidentit Topi në Theth
vep11  

Konferencë shkencore: Martin Camaj

vep11   Pejë: Të ndarë e të pambrojtur
vep11   Camaj, në fokusin e konferencës, Tiranë
vep11   Martin Camaj, nderi i kombit
vep11   Gjakmarrja, realitet apo retorikë
     
    gjatë vitit 2011
vep11   Respekt për Gjovalin Likën, deputetin e zonës së Dukagjinit
vep11   Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj
vep11   Shoqata "Dukagjini" pjesëmarrëse në "Zëri i vllazërimit" - 2011
vep11   Aty ku kujtesa takohej me dhimbjen
vep11   Shoqata "Dukagjini", domosdoshmëni për komunitetin dukagjinas
     
    gjatë vitit 2012
vep11   Festa e numrit 100 të gazetës "Dukagjini"
vep11   Manifestimi "Zëri i vllazërimit - 2012"
vep11   Ekskursion nëthellësitë e shpellës së Çokut
vep11   Gjakmarrja - plagë ende e pambyllur
vep11   Monografia "Shoshi"
vep11   "Shtatë shalianët"
vep11   Dukagjini në 100-vjetorin e Pavarësisë
vep11   100 vjet Pavarësi, 100 vite drejt së ardhmes
     
    gjatë vitit 2013
vep11   Prezantimi i librit "Atentati që tronditi dy shtete"
vep11   Bashkë mund të bëjmë më shumë
vep11   Biznesmeni shqiptari-amerikan Ndue Ftoni, "Nderi i Shqoqatës Atfhetare Dukagjini"
vep11   Dodë Tahiri, kreshniku i portës shqiptare
vep11   Prezantimi i librit "Mjegull" i poetit Lazër Kodra
vep11   Shoqata Atdhetare Dukagjini në 10-vjetorin e saj
vep11   Konferenca V e shoqatës
vep11   10-vjetori i lumnimit të Nënë Terezës
vep11   Veprimtari për Martin Camën
vep11   "Mirënjohje" për Luigj Shalën dhe Ismail Bekën
     
    gjatë vitit 2014
vep11   Ekspozita "Shan Pici - 1938"
vep11   Manifestimi tradicional "Zeri i Vëllazërisë - 2014"
vep11   Një muze etnografik në Tuz - i veçantë në të gjitha hapësirat shqiptare
vep11   Misteret e një Kreshte
     
    gjatë vitit 2015
vep11   Dukagjini - rrugëtim në gjenezë
vep11   I paharrueshëm gjaku i të rënëve në luftën për liri
vep11   Paraqitja e romanit "Guxo...", të autorit Fadik Kraja
vep11   Në 15-vjetorin e themelimit të Shoq. "M.Dreshaj"
vep11   90-vjetori i Martin Camajt
vep11   Mehmet Shpendi në piedestalin historik
vep11   Në Kosovë...
     
    gjatë vitit 2016
vep11   Një traditë kulturore
vep11   Paraqitja e librit "Gjurajt"
vep11   Ndrekë Luca në pendën e dr. Luigj Martinit
vep11   Dy takime dhe shumë kujtime
 

nekrye

part03