part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

NDOC BJESHKA

Me 10 Qershor 2009, ne mjedisin e librarisë “Camaj-Pipa”, u be paraqitja e librit “Engjëjt e detit Jon”, botim i dyte, te shkrimtarit Ndoc Bjeshka.
Ne këtë ceremoni morën pjese: te afërm dhe miq te autorit, anëtar te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini” dhe “Shpresa Katolike”, “Anëtari i Nderit” te SHAD, Mjeshtri Fadil Kraja, Shkencetari Ahmet Osja dhe Mjeshtri Ndoc Gurashi, dhe te tjerë.
Ne këtë ceremoni e mori fjalën, Presidentit te shtëpisë botuese “Camaj-Pipa”, pedagog ne Universitetin “Luigj Gurakuqi” dhe redaktori i librit-Hasan Lekaj.

Pastaj, opinione dhanë: zonja Syka Çarku, Dashamir Cacaj, Aleks Dushi, Martin …, Mjeshtri Fadil Kraja, Gjin … dhe poeti Lazer Kodra.
Kryetari i Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Ndue Sanaj,  ne mbyllje te ceremonisë theksoi:  ... Ndoci, jeton si te gjithë ne, pavarësisht nga e meta fizike. Ai drejton një strukture te shoqërisë civile, ai  ndjenë muzikën dhe këndon, ai shkruan, ai kërkon te behet politikane dhe behet duke kandiduar për deputet. Pra, ai e ndjenë përgjegjësinë qytetare ndaj shoqërisë, ai e ndjenë se është detyre qytetare ti shërbesë asaj, ai e ndjenë se sot shoqëria është demokratike dhe e hapur, ne themelin e se cilës janë vlerat e individit. Ndoci arsyeton se duhet te kontribuohet ne çdo kohe dhe ne çdo rrethane, por sot kontributi ne shoqëri është me evident, prandaj mendon dhe vepron me guxim ne plotësimin e qëllimeve te veta ne funksion te kësaj shoqërie.

 

part03