part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

Koncerti folklorik “Folk – 2009”

Koncerti folklorik “Folk – 2009”, me titull “Mbrëmja tradicionale e vitit te ri 2009”, u dha ne teatrin “Migjeni”, te organizuar nga grupi folklorik i Dukagjinit me mbështetjen e Shoqatës “Atdhetare – Dukagjini”.
Ne ketë koncert morën pjese mjaft këngëtar dukagjinas, ne mes te tyre: Fran Kodra, Ndue Shytani, Vëllezërit Shani, Petrit Gjini, Viola Shqau, Preke Mrisha, valltaret e drejtuar nga koreografi Aldo Nika, e te tjerë. Ftuar te nderit këngëtarja Mukades Çanga e Fatmira Berçani.
Me fillim e koncertit, me rastin e një vjetorit te vdekjes aksidentale te këngëtarit Pëllumb Tefa, bilbilit te Dukagjinit, nga Shoqata “Atdhetare – Dukagjini”, vëllait te tij - Gege Tefa, ju dorëzua titulli “Anëtar Nderi” i Shoqatës, nga Konsulli i Nderit te Republikës se Austrisë ne Shkoder dhe N/kryetari i Shoqatës – zoti Gjergj Liqejnza.

foto1

 

part03