part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

Gazeta “Dukagjini”,  5-vjet
2003 - 30 dhjetor - 2008

Gazeta “Dukagjini”, lindi me 30 dhjetor 2003, e thjeshte, me 8 faqe, me një letër te zakonshme pa ngjyra, por e vendosur te eci pa u ndalur, deri sa sot është me 12 faqe dhe dy prej tyre me ngjyra. Sot jemi krenar dhe krenohem me punën e bere nga te gjithë, por ne mënyre te veçante redaksia e saj. Ne këto 5 vjet u bene përpjekje për te mbrojte dhe publikuar vlerat ne shekuj te Dukagjinit dhe te dukagjinasve ne historinë e Shqipërisë.
Ne ketë kuadër, falënderojmë te gjitha ata qe paraqiten artikuj publicistik, opinione për probleme sociale, integruese dhe te emancipimit shoqëror, studime shoqërore dhe historike, portrete, krijimtari, e te tjera e te tjera. Por ne mënyre te veçante falënderojmë ata qe na mbuluan shpenzimet për botimin e gazetës, duke respektuar përpjekjet vullnetare te jashtëzakonshëm anëtarëve te redaksisë se gazetës.

Respekt atyre qe na mbuluan shpenzimet e botimit te gazetës “Dukagjini”:
1 SIGMA 44 here 88 000 leke
2 Pal Lera 3 here 40 000 leke
3 Zef Gj. Nika 3 here 20 000 leke
4 Mehill Shkalla 1 here 5 000 leke
5 Gjon Gilaj 1 here 5 000 leke
6 Dede Fusha 1 here 10 000 leke
7 Gjin Mekshi 1 here 13 000 leke
8 Kin Pisha 1 here  13 500 leke
9 Gjergj Vocaj4 here 41 200 leke
10 Marash Plepi 1here 10 000 leke
11 Leke Sokoli 1 here 6 500 leke
12 Bal Vuksani 3 here 45 000 leke
13 Ndoc Çardaku 2 here 30 000 leke
14 Luigj Mila 1 here 5 000 leke
15 Nikoll Vocaj 1 here 16 700 leke
16 Armir Grima 2 here 38 900 leke
17 Bar “VASO” 1 here 5 000 leke
18 Tom Ndoka 1 here 16 700 leke
19 Zef Gjeta 2 here 30 000 leke
20 Gjovalin Shyti 1 here 15 000 leke
21 Pal Troshani 3 here 40 000 leke
22 Kryesia e Kurbinit 1 here 15 000 leke
23 Banka CREDIS 1 here 7 000 leke
24 Pëllumb Kulla 1 here 19 000 leke
25 Gjin Kodra 1 here 15 000 leke
26 Marash Mici 1 here 10 000 leke
27 Tonin Gjoni 1 here 7 000 leke
28  Ndok Piniqi 1 here 15 000 leke
29 Kole Tonaj 1 here 18 500 leke
30 Q. e gruas “Hapat e lehte” 2 here 28 500 leke
31 Mehill Perroni 2 here 39 500 leke
32 Gjergj(Gjeke) Sokoli 2 here 40 000 leke
33 Gjin Zhuja 1 here 10 000 leke
34 Kole Zef Funiqi 1 here 7 700 leke
35 Ndue Marashaj 1 here 10 000 leke
36 Ndue Shurlaj 1 here 12 500 leke
37 Pal Gjolaj 4 here 57 000 leke
38 Kole Çardaku 1 here 13 500 leke
39 Zef Nika 1 here 9 000 leke
40 Ndue Ftoni 2 here 35 000 leke
Shuma e përgjithshme 863 700 leke

Shënim:
1. Për botimin e 61 numrave te gazetës “Dukagjini”, janë harxhuar  1 064 340 leke
2. Janë dhenë 863 700 leke
3. Me shumën e dhenë janë mbuluar 81 % e shpenzimeve për botimin e gazetës.

Materialin mbi historinë 5 – vjeçare te gazetës, e mbajti kryeredaktori i saj, poeti Lazer Kodra.
Përshëndeten ketë 5 vjetor historike te gazetës “Dukagjini”, prof. Ahmet Osja, gazetari Arben Legrete e Kozeta Bruçaj, motër Sandra Bertolotto, Luigj Mila, dede Fadil Kraja, prof. Gëzim Uruçi dhe poeti Luigj Temali.
Kryesia e Shoqatës, nderoj me titullin e nderit  “Mirënjohja”: Kryeredaktorin e pare te gazetës, poetin Prele Milani – për kontributin intelektual qe ka dhëne ne botimin e gazetës ne këto vite, biznesmenin Pale Gjolaj, Gjergj Vocaj dhe SIGMA-dega Shkodër – për kontributin me te madh qe kane dhëne ne botimin e gazetës, Arjeta Ferlushkaj – për prurjet intelektuale ne gazetën “Dukagjini” dhe Nike Vidhi – për publikimin dhe shitjen e gazetës “Dukagjini”.Falënderojmë zotin Gjergj Liqejza qe mundësoj ne festimin e 5 – vjetorit te gazetës “Dukagjini”.

    gjatë vitit 2009
box  
box2  
box3  
box4  
box5  
box6  
box7  
vep8  
vep11  
vep9   Të gëzojmë së bashku
     
    gjatë vitit 2010
vep11   Paraqitja e librit "Pengu i Diellit", me autor F.Kraja
vep11   Kur moshës i bëhet sfidë - &5-vjetori i Vasfi Dukës
vep11   Pjetër Gjoka - Qytetar Nderi i Shkodrës
vep11   Manifestimi "Zëri i vëllezërimit - 2010" - Kosovë
vep11   Paraqitja e librit "Vikamat e heshtjes"
vep11   Nga vizita në Rumani
vep11   Ceremoni përkujtimorepër piktorin Lin delia
vep11   Njoftim
vep11   Kronikë nga vizita e Presidentit Topi në Theth
vep11  

Konferencë shkencore: Martin Camaj

vep11   Pejë: Të ndarë e të pambrojtur
vep11   Camaj, në fokusin e konferencës, Tiranë
vep11   Martin Camaj, nderi i kombit
vep11   Gjakmarrja, realitet apo retorikë
     
    gjatë vitit 2011
vep11   Respekt për Gjovalin Likën, deputetin e zonës së Dukagjinit
vep11   Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj
vep11   Shoqata "Dukagjini" pjesëmarrëse në "Zëri i vllazërimit" - 2011
vep11   Aty ku kujtesa takohej me dhimbjen
vep11   Shoqata "Dukagjini", domosdoshmëni për komunitetin dukagjinas
     
    gjatë vitit 2012
vep11   Festa e numrit 100 të gazetës "Dukagjini"
vep11   Manifestimi "Zëri i vllazërimit - 2012"
vep11   Ekskursion nëthellësitë e shpellës së Çokut
vep11   Gjakmarrja - plagë ende e pambyllur
vep11   Monografia "Shoshi"
vep11   "Shtatë shalianët"
vep11   Dukagjini në 100-vjetorin e Pavarësisë
vep11   100 vjet Pavarësi, 100 vite drejt së ardhmes
     
    gjatë vitit 2013
vep11   Prezantimi i librit "Atentati që tronditi dy shtete"
vep11   Bashkë mund të bëjmë më shumë
vep11   Biznesmeni shqiptari-amerikan Ndue Ftoni, "Nderi i Shqoqatës Atfhetare Dukagjini"
vep11   Dodë Tahiri, kreshniku i portës shqiptare
vep11   Prezantimi i librit "Mjegull" i poetit Lazër Kodra
vep11   Shoqata Atdhetare Dukagjini në 10-vjetorin e saj
vep11   Konferenca V e shoqatës
vep11   10-vjetori i lumnimit të Nënë Terezës
vep11   Veprimtari për Martin Camën
vep11   "Mirënjohje" për Luigj Shalën dhe Ismail Bekën
     
    gjatë vitit 2014
vep11   Ekspozita "Shan Pici - 1938"
vep11   Manifestimi tradicional "Zeri i Vëllazërisë - 2014"
vep11   Një muze etnografik në Tuz - i veçantë në të gjitha hapësirat shqiptare
vep11   Misteret e një Kreshte
     
    gjatë vitit 2015
vep11   Dukagjini - rrugëtim në gjenezë
vep11   I paharrueshëm gjaku i të rënëve në luftën për liri
vep11   Paraqitja e romanit "Guxo...", të autorit Fadik Kraja
vep11   Në 15-vjetorin e themelimit të Shoq. "M.Dreshaj"
vep11   90-vjetori i Martin Camajt
vep11   Mehmet Shpendi në piedestalin historik
vep11   Në Kosovë...
     
    gjatë vitit 2016
vep11   Një traditë kulturore
vep11   Paraqitja e librit "Gjurajt"
vep11   Ndrekë Luca në pendën e dr. Luigj Martinit
vep11   Dy takime dhe shumë kujtime
 

nekrye

part03