part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

-Konferenca shkencore:

Martin Camaj për kulturën shqiptare, shkrimtari dhe albanologu

Konferenca u zhvillua me daten 26 korrik 2010, ne mjediset e Universitetit “Luigj Gurakuqi”
Ne konference morën pjese pedagog te Universitetit “Luigj Gurakuqi”, anëtarë te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, familjare te Martin Camajt dhe te tjerë. Këtë konference e nderuan personalitete te kulture shkodrane dhe shqiptare, si: Profesor-doktor Kolec Topalli, Shaban Sinani, Ardian Marashi, Behar Gjoka e te tjerë. Gjithashtu mori pjese Konsulli i Nderit te Republikës se Austrisë ne Shkodër, zoti Gjergj Leqejza dhe Kryetari i Qarkut Shkodër, zoti Gjovalin Kolombi.
Hapjen e Konferencës e beri profesor doktor Tomorr Osmani, Konferencën e përshëndeti Zv/Rektori i Universitetit “Luigj Gurakuqi”, profesor as. dr. Fatmir Vadahi; Bashkëshortja e Martin Camaj, dr. Erika Camaj, e cila ne fund te përshëndetjes i dorëzoi Bibliotekës “Luigj Gurakuqi” dhe Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, librin me botime për Martin Camaj, me titull “Na jemi te tutë”, ne gjermanisht; Kryetari i shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, kolonel Ndue Sanaj; Kryetari i Qarkut, zotëri Gjovalin Kolombi dhe Drejtori i Institutit Albanologjik(Studimeve albanologjike), zotëri Ardian Marashi.

01

02

03

04

05

06

07

Konferenca u nda ne dy seksione:
a) Seksioni i letersise, e drejtuar nga drejtoresha e departamentit, profesore. as. dr. Ledri Kurti, ne te cilin kumtuan: Adem Jakllari, Ledri Kurti, Zef Gjetja, Behar Gjoka, Alma Hafizi, Vjollca Osja, Baviola Shatro, Shaban Sinani, Valbona Karakaci, Laura Smaqi, Arben Prendi, Alva Dani & Lindita Kazazi, Ermira Alia, Elinda Ramadani.
b) Seksioni i gjuhësisë, i drejtuar nga Drejtori i qendrës se kërkimeve shkencore albanologjike, profesor doktor Tomorr Osmani, ne te cilin kumtuan: Kolec Topalli, Tomorr Osmani, Edelina Çerpja & Emil Lafe, Gjovalin Shkurtaj, Bardhyl, Mimoza Priku, Tef Topalli, Evalda Paci, Ina Arapi, Rezarta Draçini & Esmeralda Hoti, Matilda Parllaku, Anisa Kosteri, Irida Hoti, Aida Uruçi, Orjeta Dushi & Teuta Çoku, Alketa Kraja & Valbona Sakej & Albana Kaloshi, Arjola Hoti & Aimir Osmani, Majlinda Bushi.
Konferenca shkencore, u mbyll me promovimin e librit kushtuar 85-vjetorit te lindjes se Martin Camaj, me titull “Na jemi të tutë”, me autor profesor Bardhyl Demiraj.
Mbeshteten realizimin e kesaj konference: Universiteti “Luigj Gurakuqi” dhe shoqata “Atdhetare-Dukagjini”, nepermjet: Keti Bazhdari, Nik(Zef) Mrina, Tonin Gjoni, Pjeter Gjetja dhe Martin Selimi.

 

    gjatë vitit 2009
box  
box2  
box3  
box4  
box5  
box6  
box7  
vep8  
vep11  
vep9   Të gëzojmë së bashku
     
    gjatë vitit 2010
vep11   Paraqitja e librit "Pengu i Diellit", me autor F.Kraja
vep11   Kur moshës i bëhet sfidë - &5-vjetori i Vasfi Dukës
vep11   Pjetër Gjoka - Qytetar Nderi i Shkodrës
vep11   Manifestimi "Zëri i vëllezërimit - 2010" - Kosovë
vep11   Paraqitja e librit "Vikamat e heshtjes"
vep11   Nga vizita në Rumani
vep11   Ceremoni përkujtimorepër piktorin Lin delia
vep11   Njoftim
vep11   Kronikë nga vizita e Presidentit Topi në Theth
vep11  

Konferencë shkencore: Martin Camaj

vep11   Pejë: Të ndarë e të pambrojtur
vep11   Camaj, në fokusin e konferencës, Tiranë
vep11   Martin Camaj, nderi i kombit
vep11   Gjakmarrja, realitet apo retorikë
     
    gjatë vitit 2011
vep11   Respekt për Gjovalin Likën, deputetin e zonës së Dukagjinit
vep11   Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj
vep11   Shoqata "Dukagjini" pjesëmarrëse në "Zëri i vllazërimit" - 2011
vep11   Aty ku kujtesa takohej me dhimbjen
vep11   Shoqata "Dukagjini", domosdoshmëni për komunitetin dukagjinas
     
    gjatë vitit 2012
vep11   Festa e numrit 100 të gazetës "Dukagjini"
vep11   Manifestimi "Zëri i vllazërimit - 2012"
vep11   Ekskursion nëthellësitë e shpellës së Çokut
vep11   Gjakmarrja - plagë ende e pambyllur
vep11   Monografia "Shoshi"
vep11   "Shtatë shalianët"
vep11   Dukagjini në 100-vjetorin e Pavarësisë
vep11   100 vjet Pavarësi, 100 vite drejt së ardhmes
     
    gjatë vitit 2013
vep11   Prezantimi i librit "Atentati që tronditi dy shtete"
vep11   Bashkë mund të bëjmë më shumë
vep11   Biznesmeni shqiptari-amerikan Ndue Ftoni, "Nderi i Shqoqatës Atfhetare Dukagjini"
vep11   Dodë Tahiri, kreshniku i portës shqiptare
vep11   Prezantimi i librit "Mjegull" i poetit Lazër Kodra
vep11   Shoqata Atdhetare Dukagjini në 10-vjetorin e saj
vep11   Konferenca V e shoqatës
vep11   10-vjetori i lumnimit të Nënë Terezës
vep11   Veprimtari për Martin Camën
vep11   "Mirënjohje" për Luigj Shalën dhe Ismail Bekën
     
    gjatë vitit 2014
vep11   Ekspozita "Shan Pici - 1938"
vep11   Manifestimi tradicional "Zeri i Vëllazërisë - 2014"
vep11   Një muze etnografik në Tuz - i veçantë në të gjitha hapësirat shqiptare
vep11   Misteret e një Kreshte
     
    gjatë vitit 2015
vep11   Dukagjini - rrugëtim në gjenezë
vep11   I paharrueshëm gjaku i të rënëve në luftën për liri
vep11   Paraqitja e romanit "Guxo...", të autorit Fadik Kraja
vep11   Në 15-vjetorin e themelimit të Shoq. "M.Dreshaj"
vep11   90-vjetori i Martin Camajt
vep11   Mehmet Shpendi në piedestalin historik
vep11   Në Kosovë...
     
    gjatë vitit 2016
vep11   Një traditë kulturore
vep11   Paraqitja e librit "Gjurajt"
vep11   Ndrekë Luca në pendën e dr. Luigj Martinit
vep11   Dy takime dhe shumë kujtime
 

 

 

 

 

 

nekrye

part03