part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

ATY KU KUJTESA TAKOHEJ ME DHIMBJNEN

Me datën 23 prill 2011, me këtë pagëzim u zhvillua ceremonia kushtuar paraqitjes se librit monografi për Gac Çunin, me titull “... Dhe kitara heshti”, me autor Lazer Kodra. Ne këtë veprimtari morën pjese anëtarë te Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, admirues te saj, personalitete te letërsisë dhe te artit, si Mjeshtri Fadil Kraja, shkrimtari Skënder Drini, Mjeshtri Ahmet Osja, Leke Imeraj, e te tjerë. Gjithashtu morën pjese autoritet e pushtet vendor te qytetit Shkodër, Kryetari i Bashkise se qytetit, Lorenc Luka, Prefekti i Qarkut Shkodër e Maxhit Cungu.
Veprimtaria u hap me fjalën e Drejtorit te Bibliotekës “Marin Barleti”, Gjovalin Çuni, me rastin te Ditës Botërore te Librit. Pastaj vijoj me këngën “Kaçurrelat e tu”, me tekst dhe muzike te Gac Çunit, qe u interpretua ne mënyrë te shkëlqyer nga violonçelisti Fatos Brahimaj, kitaristi Oltion Qamili dhe këngëtari i mirënjohur Luigj Alia. Mbi librin dhe jetën e Gac Çunit dhanë opinione: Mjeshtri Fadil Kraja, bashkëvuajtësi Viktor Martini dhe Anton Benusi. Prezantimi i këtij libri u shoqërua dhe me recitime ne mënyrë te shkëlqyer te pjesëve te këtij libri nga studenti i arteve te bukura, Emiliano Palali, motrat Laura e Valentina Plishta. Foli dhe autori i librit, Lazer Kodra.
Ne fund te ceremonisë, Ndue Sanaj, Kryetari i Shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, ftoi Kryetarin e Këshillit te Bashkisese qytetit Shkodër, Bardhyl Lohja, për te paraqite para pjesëmarrësve vendimin e këtij Këshilli. Zoti Bardhyl, pasi foli mbi punën qe behet për nderimin e figurave te qytetit Shkodër, lexoi vendimin e Këshillit: Gac Çunit, pas vdekjes, i jepet titulli “Qytetar Nderi” i qytetit Shkodër, me ketë  motivacion: “Megjithëse ne moshe te re, Gac Çuni u be nje personalitet i shquar i qytetarisë shkodrane. Ai megjithëse ne kushte te jashtëzakonshme persekutimi, shpirti i tij qytetar shkodran la nje trashëgimi qytetit  te Shkodrës, nje pasuri qëndrese për liri dhe krijimtari te pavdekshme”, i cili ju dorëzua mbesës se tij, zonjës Roza Shkrivanit.
Veprimtaria u mbyll duke u kënduar përsëri kënga “Kaçurrelat e tu”, si ne kor, nga te gjithë pjesëmarrësit.
Kjo ceremoni u ideua dhe u drejtua nga anëtari i Shoqatës, Aleks Dushi.
Për përgatitjen dhe zhvillimin e kësaj ceremonie, ndihmuan vëllezërit Dede e Gjergj Kodra.

 

    gjatë vitit 2009
box  
box2  
box3  
box4  
box5  
box6  
box7  
vep8  
vep11  
vep9   Të gëzojmë së bashku
     
    gjatë vitit 2010
vep11   Paraqitja e librit "Pengu i Diellit", me autor F.Kraja
vep11   Kur moshës i bëhet sfidë - &5-vjetori i Vasfi Dukës
vep11   Pjetër Gjoka - Qytetar Nderi i Shkodrës
vep11   Manifestimi "Zëri i vëllezërimit - 2010" - Kosovë
vep11   Paraqitja e librit "Vikamat e heshtjes"
vep11   Nga vizita në Rumani
vep11   Ceremoni përkujtimorepër piktorin Lin delia
vep11   Njoftim
vep11   Kronikë nga vizita e Presidentit Topi në Theth
vep11  

Konferencë shkencore: Martin Camaj

vep11   Pejë: Të ndarë e të pambrojtur
vep11   Camaj, në fokusin e konferencës, Tiranë
vep11   Martin Camaj, nderi i kombit
vep11   Gjakmarrja, realitet apo retorikë
     
    gjatë vitit 2011
vep11   Respekt për Gjovalin Likën, deputetin e zonës së Dukagjinit
vep11   Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj
vep11   Shoqata "Dukagjini" pjesëmarrëse në "Zëri i vllazërimit" - 2011
vep11   Aty ku kujtesa takohej me dhimbjen
vep11   Shoqata "Dukagjini", domosdoshmëni për komunitetin dukagjinas
     
    gjatë vitit 2012
vep11   Festa e numrit 100 të gazetës "Dukagjini"
vep11   Manifestimi "Zëri i vllazërimit - 2012"
vep11   Ekskursion nëthellësitë e shpellës së Çokut
vep11   Gjakmarrja - plagë ende e pambyllur
vep11   Monografia "Shoshi"
vep11   "Shtatë shalianët"
vep11   Dukagjini në 100-vjetorin e Pavarësisë
vep11   100 vjet Pavarësi, 100 vite drejt së ardhmes
     
    gjatë vitit 2013
vep11   Prezantimi i librit "Atentati që tronditi dy shtete"
vep11   Bashkë mund të bëjmë më shumë
vep11   Biznesmeni shqiptari-amerikan Ndue Ftoni, "Nderi i Shqoqatës Atfhetare Dukagjini"
vep11   Dodë Tahiri, kreshniku i portës shqiptare
vep11   Prezantimi i librit "Mjegull" i poetit Lazër Kodra
vep11   Shoqata Atdhetare Dukagjini në 10-vjetorin e saj
vep11   Konferenca V e shoqatës
vep11   10-vjetori i lumnimit të Nënë Terezës
vep11   Veprimtari për Martin Camën
vep11   "Mirënjohje" për Luigj Shalën dhe Ismail Bekën
     
    gjatë vitit 2014
vep11   Ekspozita "Shan Pici - 1938"
vep11   Manifestimi tradicional "Zeri i Vëllazërisë - 2014"
vep11   Një muze etnografik në Tuz - i veçantë në të gjitha hapësirat shqiptare
vep11   Misteret e një Kreshte
     
    gjatë vitit 2015
vep11   Dukagjini - rrugëtim në gjenezë
vep11   I paharrueshëm gjaku i të rënëve në luftën për liri
vep11   Paraqitja e romanit "Guxo...", të autorit Fadik Kraja
vep11   Në 15-vjetorin e themelimit të Shoq. "M.Dreshaj"
vep11   90-vjetori i Martin Camajt
vep11   Mehmet Shpendi në piedestalin historik
vep11   Në Kosovë...
     
    gjatë vitit 2016
vep11   Një traditë kulturore
vep11   Paraqitja e librit "Gjurajt"
vep11   Ndrekë Luca në pendën e dr. Luigj Martinit
vep11   Dy takime dhe shumë kujtime
 

nekrye

part03