part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj

Ne mjediset e Bar-Restorant “Tradita-T&G”, me datën 3 prill 2011, u zhvillua ceremonia e paraqitjes se dy botimeve: “Duel me Kodin e da Vinçit” dhe “Misteri i Ballkanit” te autorit Engjëll Gazhdaj.
Ne këtë ceremoni morën pjese: Anëtarë te Shoqatës “Atdhetare–Dukagjini” dhe anëtari i nderit te saj: mjeshtri  Mjeshtri Ahmet Osja.


lazri

- Kritiku dhe kryetari i LSHA-dega Malësi e Madhe, Kadri Ujka
- Pjesëtarë te familjes, te afërm, miq dhe shoke te Autorit,
- Përfaqësues te Mediave ne qytetin Shkodër.
- Kritiku dhe kryetari i LSHA-dega Malësi e Madhe, Kadri Ujka
Ne tërësi nga ky prezantim doli: Engjëll Gazhdaj, lindur dhe rrite ne komunën Berdice. Megjithëse gjate regjimit monist i persekutuar, nuk është ndalur se studiuari dhe se interesuari për te qene dikush. Ai, u paraqite me tre botime ne fushën sociologjisë, siç janë: “Politika dhe feja përballe realitetit”, “Duel me Kodin e da Vinçit” dhe “Misteri i Ballkanit”, ne te cilat ka shkruar refleksionet e veta për problematikat e kohës, sigurisht sipas këndvështrimeve te tij dhe prandaj u organizua kjo ceremoni paraqitjeje, pas se cilës autori e ndjen veten me te lirshëm dhe me ballafaques me lexuesin. Engjëlli është anëtar i shoqatës “Atdhetare-Dukagjini” dhe kryesia e shoqatës e ka për obligim  organizimin e paraqitjes publike te punës se tij krijuese, si dhe secilit anëtarë shoqate, me qellim te publikimit te punës se tyre krijuese, si dhe për t’i dhenë kuraja qe te mos ndalet ne punën e tij studiuese e publikuese edhe ne te ardhmen.
Për vlerat e botimeve te Engjëllit dhanë opsione: Poeti Luigj Temali, Simon Tanozi, Poeti, publicisti dhe kryeredaktori i gazetës “Dukagjini”, Lazer Kodra, Publicisti Gjon Bruçi, Martin Dreshaj, Broz Simoni, Kritiku Kadri Ujka.
- Ceremonia u mbyll me fjalën përshëndetëse te autorit, Engjëll Gazhdaj

 

    gjatë vitit 2009
box  
box2  
box3  
box4  
box5  
box6  
box7  
vep8  
vep11  
vep9   Të gëzojmë së bashku
     
    gjatë vitit 2010
vep11   Paraqitja e librit "Pengu i Diellit", me autor F.Kraja
vep11   Kur moshës i bëhet sfidë - &5-vjetori i Vasfi Dukës
vep11   Pjetër Gjoka - Qytetar Nderi i Shkodrës
vep11   Manifestimi "Zëri i vëllezërimit - 2010" - Kosovë
vep11   Paraqitja e librit "Vikamat e heshtjes"
vep11   Nga vizita në Rumani
vep11   Ceremoni përkujtimorepër piktorin Lin delia
vep11   Njoftim
vep11   Kronikë nga vizita e Presidentit Topi në Theth
vep11  

Konferencë shkencore: Martin Camaj

vep11   Pejë: Të ndarë e të pambrojtur
vep11   Camaj, në fokusin e konferencës, Tiranë
vep11   Martin Camaj, nderi i kombit
vep11   Gjakmarrja, realitet apo retorikë
     
    gjatë vitit 2011
vep11   Respekt për Gjovalin Likën, deputetin e zonës së Dukagjinit
vep11   Promovimi i dy botimeve te anëtarit te shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, Engjëll Gazhdaj
vep11   Shoqata "Dukagjini" pjesëmarrëse në "Zëri i vllazërimit" - 2011
vep11   Aty ku kujtesa takohej me dhimbjen
vep11   Shoqata "Dukagjini", domosdoshmëni për komunitetin dukagjinas
     
    gjatë vitit 2012
vep11   Festa e numrit 100 të gazetës "Dukagjini"
vep11   Manifestimi "Zëri i vllazërimit - 2012"
vep11   Ekskursion nëthellësitë e shpellës së Çokut
vep11   Gjakmarrja - plagë ende e pambyllur
vep11   Monografia "Shoshi"
vep11   "Shtatë shalianët"
vep11   Dukagjini në 100-vjetorin e Pavarësisë
vep11   100 vjet Pavarësi, 100 vite drejt së ardhmes
     
    gjatë vitit 2013
vep11   Prezantimi i librit "Atentati që tronditi dy shtete"
vep11   Bashkë mund të bëjmë më shumë
vep11   Biznesmeni shqiptari-amerikan Ndue Ftoni, "Nderi i Shqoqatës Atfhetare Dukagjini"
vep11   Dodë Tahiri, kreshniku i portës shqiptare
vep11   Prezantimi i librit "Mjegull" i poetit Lazër Kodra
vep11   Shoqata Atdhetare Dukagjini në 10-vjetorin e saj
vep11   Konferenca V e shoqatës
vep11   10-vjetori i lumnimit të Nënë Terezës
vep11   Veprimtari për Martin Camën
vep11   "Mirënjohje" për Luigj Shalën dhe Ismail Bekën
     
    gjatë vitit 2014
vep11   Ekspozita "Shan Pici - 1938"
vep11   Manifestimi tradicional "Zeri i Vëllazërisë - 2014"
vep11   Një muze etnografik në Tuz - i veçantë në të gjitha hapësirat shqiptare
vep11   Misteret e një Kreshte
     
    gjatë vitit 2015
vep11   Dukagjini - rrugëtim në gjenezë
vep11   I paharrueshëm gjaku i të rënëve në luftën për liri
vep11   Paraqitja e romanit "Guxo...", të autorit Fadik Kraja
vep11   Në 15-vjetorin e themelimit të Shoq. "M.Dreshaj"
vep11   90-vjetori i Martin Camajt
vep11   Mehmet Shpendi në piedestalin historik
vep11   Në Kosovë...
     
    gjatë vitit 2016
vep11   Një traditë kulturore
vep11   Paraqitja e librit "Gjurajt"
vep11   Ndrekë Luca në pendën e dr. Luigj Martinit
vep11   Dy takime dhe shumë kujtime
 

nekrye

part03