part01
part02
kryesore historiku aktivitete gazeta botime tetjera

VEPRIMTARITE E SHOQATES:

Ne vitin 2003

fotobox01 Prezantim i krijimit të shoqatës, ne qershor 2003, në Shkodër.

fotobox02 Perkujtimore, me koncert folklorik, me rastin e 93 vjetorit të luftës së popullit të Dukagjinit kundër ushtrisë turke, në korrik 1910, në qafë të Agrit, dhe 88 vjetorit të Qendresës së popullit të Dukagjinit kundër ushtrisë malazeze, në korrik 1915, në Plan-Gjuraj, ne korrik, në Shkodër
-    Marre pejse ne perkujtimoret e Luftes se Qafes se Agrit, me 5 korrik 2003 ne Breglumi dhe te Qendreses se Planit ne korrik 2003 ne Qeresh
-    Mbrëmje argëtuese, në kuadrin e Krishtlindjes dhe vitit të Ri 2004, ne dhjetor, në Shkodër.

fotobox03 Paraqitja e numrit të Parë të gazetës “Dukagjini”, ne dhjetor 2003, në hotel “Rozafa” -Shkodër.

kornize

Ne vitin 2004
-    Mbrëmje argëtuese, në kuadrin e Pashkëve, ne prill, në shtëpinë e “Ushtarakëve”-Shkodër.
-    Paraqitja e librit “Dukagjini i Ynë”, të autorëve Prelë Milani e Lazer Kodra, ne maj, në hotel “Rozafa”-Shkodër.
-    Marrja pjese ne përkujtimoren e Qendreses se Planit, ne korrik 2004, ne Qeresh.
-    Paraqitja e librit, monografi, ribotim “Mehmet Shpendi”, të autorit Pal Doçi, ne  nentor, në Tiranë.
-    Simpozium – shkencore (perkujtimore), kushtua 85 vjetorit të Besës së Prekalit-15 shtator 1919, me temë “Kuvendet malësore dhe koha”, ku u mbajten 3 referate dhe 8 trajtesa, ne nentor, në shtëpinë e “ Ushtarakëve”, Shkodër.
-    Mbrëmje argëtuese, në kuadrin e Krishtlindjes dhe vitit të Ri 2005, ne dhjetor, në hotel “Rozafa”, Shkodër.
-    Festimi i Një vjetorit të daljes së numrit të Parë të gazetës “Dukagjini”, dhe paraqitja e librit me poezi “Mos më lexoni”, të autorit Lazer Kodra, ne dhjetor, në bar-resorant “Tradita”, në Shkodër.

Ne vitin 2005
-    Mbrëmje argëtuese, në kuadrin e Pashkëve, me 27 mars, në shtëpinë e “Ushtarakëve”, në Shkodër.
-    Paraqitja e librit “Në dritë, në terr dhe në ferr”, të autorit Ndoc Bjeshka, ne prill, në shtëpinë e “Ushtarkëve”, në Shkodër.
-    Paraqitja e  librit me poezi “Për të vërtetën”, të autorit Ndue Bregu, në maj, në mjediset e Shtepisë së kulturës Bajzë.
-    Marrja pjese ne 90 vjetorin e Qendreses se Planit kunder ushtrive malazeze, ne korrik 2005, ne Qeresh.
-    Paraqitja e librit, me poezi “Ishim bashkë e bashkë nuk ishim”, të autorit Lazer Kodra, ne gusht, në Bar-resorant “Blini”, në Shkodër
-    Sipozium - shkencore, kushtuar 95 vjetorit të luftës së popullit të Dukagjinit kundër ushtrisë turke, në korrik 1910, me emrin “Lufta e Qafë Agrit”; 90 vjetorit të qendresës së popullit të Dukagjinit kundër ushtrisë malazeze, në korrik 1915, me emrin “Lufta e Planit”, dhe 90 vjetorit të rënies së tribunit të vëgjëlisë, Mehmet Shpendit, i cili në këtë kuadër, me dekret Nr. 4647 datë 09/09/ 2005, të Presidentit të R SH, dekorohet me “Medaljen e artë të shqiponjës”, zhvilluar ne shtator, në mjediset e bibliotekës “Marin Barleti”, në Shkodër.
-    Paraqitja e librit me poezi satirike “Bota sillet rreth grave”, me autor Prelë Milani, në tetor, ne mjediset e Radio Shkodra
-    Mbrëmje arkëtuese, në kuadrin e Krishtlindjes dhe vitit të Ri 2006, ne dhjetor, në hotel “Rozafa”, në Shkodër.
-    Paraqitja e librit “Heroina Marije Shllaku” të autorit Shefqet Kelmendi,  dhe festimi i Dy vjetorit të daljes së numrit të Parë të gazetës “Dukagjini”, ne dhjetor, në mjediset e bibliotekës “Marin Barleti”, në Shkodër.

Ne vitin 2006
-    Paraqitja e librit “Engjëjt e detit Jon” të autorit Ndoc Bjeshka, ne shkurt, në mjediset e bibliotekës “Marin Barleti”, në Shkodër.
-    Ceremonia e dhënies së çartifikatës “Dëshmori i Atdheut”-Mirash Vuksanit, vrarë në tetor 1944, në kampet naziste dhe famijes Vuksani, flamurin “Familje Dëshmori”, ne mars, në shtëpinë e “Ushtarakëve, në Shkodër.
-    Zhvillimi i Konferencës së Dytë, të shoqatës “Atdhetare-Dukagjini”, ne prill, në Shtëpinë e “Ushtarakëve”, në Shkodër.
-    Paraqitja e librit “Denesje ne dru”, te shkrimtarit Lazer Stani, ne qershor, ne mjediset e bibliotekes “Marin Barleti”, Shkoder.
-    Marrja pjese ne përkujtimin e Qendreses se Planit ne luften kunder ushtrive malazeze, ne korrik, ne Qeresh.

fotobox04 Nderimi i dr. Erika Camaj, me titullin “Anetar Nderi” e Shoqates, ne veprimtarine “Erika Camaj – bashkeshorte dhe bahskpunetore e Martin Camajt”, ne shtator, ne biblioteken “Marin Barleti”, Shkoder.

fotobox05 Ceremonia e dhënies se titullit “Qytetar Nderi” i qytetit Shkoder, profesor Kole Preles, pas vdekjes, ne tetor, ne shtepine e “Ushtarakeve”, Shkoder.
-    Simpoziumi shkencor “Nje misionar ne sherbim te Kombit”, kushtuar At’ Jak Marleka(Prof. Dr. Luigj Marleka), ne kuadrin e 100 vjetorit te lindjes se tij dhe dhenia e titullit “Anetar Nderi” i Shoqates, ne nentor, ne bilioteken “Marin Barleti”, Shkoder.
-    Paraqtija e librit “Perballja e madhe e Planit”, te autorit Mehill Pali, ne dhjetor, ne bibiloteiken “Marin Barleti”, Shkoder.
-    Festa e tre vjetorit te gazetes “Dukagjini”, ne dhjetor, ne shtepine e “Ushtarakeve”, Shkoder.
-    Mbremje arketuese “Mbremja tradicionale dukagjinase”, ne dhjetor, ne Bar-Restorant “Rozafa”, Shkoder.

kornize02

Ne vitin 2007:
-    Paraqitja e librit “Dukagjin dashnija e jeme”, te autorit Mirash Mici dhe dhenia e dipllomes “Mirenjohja e Dukagjinit”, se bashku me piktorin Zef Muri, ne janar, ne shtepine e “Ushtarakeve”, Shkoder.

fotobox07 Paraqitja e librit-roman “Historia e nje plage”, te shkrimtarit Artist i Popullit Lec Shllaku,dhe dhenia e titullit “QAnetar Nderi” i Shoqates, ne shkurt, ne hollin e Teatrit “Migjeni”, Shkoder.
-    Zhvillimi i koncertit folklorik “Folk-07”, ne prill, ne Teatrin “Migjeni”, me kengetaret e folkut dukagjinas.
-    Zhvillimi i ceremonise se dhënies se ndihmave familjareve te viktimave te 12 marsit 2007, rene aksidentalisht ne Karme te Kirit, mbledhur nga shoqata “Dukagjini” ne Miçigan, ne bashkëpunim me kryetarin e saj, Ndrek Guri, dhe dhenia e titullit “Mirenjohja”  Ndrek Guri dhe Ndue Ftoni”, ne prill, ne bniblioteken “Marin Barleti”, Shkoder.
-    Hapja e ekspozites fotografike “Kontrast”, te fotografeve Luigj Shyti e Luigj Mila, me rastin e 4-vjetorit te themelimit te Shoqates, ne maj, ne studion “Galeri Shkodra”, ne Shkoder.

kornize03


fotobox09 Shpalljen “Monument Kulture” te shtepise se albanologut Martin Camaj, nga MTKRS, ne qershor, me nr. 323, date 18 maj 2007.

fotobox08 Perkujtimore, kushtuar 95 vjetorit te lindjes se “Artistit te Popullit” Pjeter Gjoka dhe propozimi këshillit te bashkime Shkoder, per ti dhene titullin “Qytetar Nderi”, ne gusht, ne Bar-Restorant “Tradita”, Shkoder.
-    Me 21 shtator, me ftese te Keshillit Kombetar “Shqiptaro-Amerikane”, nje grup i Shoqates, me N/kryetarin e saj, Gjergj Liqejza(Aleksander Laçaj, Pal Gjolaj, Mehill Perroni e Ndue Guri), moren pjese ne darken e organizuar per nder te Gjeneral Wesll Claik, Komandantin e Forcave te NATO-s ne luften ne Kosove kunder “makines serbe”, te cilit ne respekt te kontributit te tij, ju dorezua, nga Gjergji, logu dhe historiku i Shoqates(flete-palosje), ne shqip dhe anglisht. Ky grup mori takim edhe me kryesine e shoqates “Dukagjini” ne Miçigan.
-    Paraqtija e librit “Nga veshi ... te goja”, te shkrimtarit-prof.as.dr. Zef Gjeta, ne tetor, ne Qendren Kulturore “Pjeter Arberori”, Tirane.
-    Verpimtaria “E ndryshme por e bukur”, ne bashkëpunim me qendren e gruas “Hapat e lehte”, me banoret e lagjes “Mark Lula”, kushtuar etonografise dhe prodhimeve bujqesore e blegtorale dukagjinase, ne nentor, Shkoder.
-    Sipoziumi shkencor “Kultura materiale shpirterore dukagjinase”, ne nentor, ne Teatrin “Ilirikum”, Shkoder.
-    Paraqitja e 10 librave te shkrimtarit Voc Deda(Mjeta), ne dhjetor, ne biblioteken “Marin Barleti”.
-    Festimi i 4-vjetori i gazetes “Dukagjini”, ne dhjetor, ne Bar-Restorant “Rozafa”.
-    Mbremja tradicionale e dukagjinit, ne kuadrin e festes te vitit te Ri 2008, ne dhjetor, ne Bar-Restorant “Argenti”.

     Ne vitin 2008
-    Konferenca e III e Shoqates, ne janar, ne bibiloteken “Marin Barleti”, Shkoder.

part03
   
   
     
 
nekrye
 
 

faqe2